Bug Reports thread- post here instead of a new topic

You can post your bug reports here. Please include at least the app version and your phone, and any useful information.
TheTehk17
Posts: 184
Joined: Wed Feb 09, 2011 1:11 am
Phone: Samsung Moment, Acclaim, and Galaxy S

Bug Reports thread- post here instead of a new topic

Post by TheTehk17 »

See this thread: http://www.dexilog.com/smartkeyboard/fo ... =2&t=35599

^ basically, there are too many spam posts for me to handle, since I have to manually remove each of their posts. So just post in this thread with your bug reports instead of making a new one, which would probably otherwise be lost in the sea of spam.

This is temporary until cyril bumps me to admin, so I can manage
spam better.
Skins
glowkey (multiple colors & two styles): http://bit.ly/mszole
MIUI_black (webOS skin, three different styles): http://bit.ly/kVRwdt

You can also find me on the SDX forums: http://bit.ly/mnwjU3
pumix
Posts: 1
Joined: Fri Sep 07, 2012 10:23 am
Phone: galaxy nexus

Re: Bug Reports thread- post here instead of creating a new

Post by pumix »

Hi

This is not really a bug, rather an oversight that's bugging me since the last update or the one before.
In the Hebrew keyboard instead of a hyphen the symbol has accidentally been changed to a "higher" hyphen (sorry, don't know what its proper name is), and the regular hyphen has been bumped under "symbols". See attached photo.

It used to be the other way around, which I think is the way intended and that this is a simple mistake.
I'd be grateful if there was a way to correct it.
Attachments
Screenshot_2012-09-07-13-26-22.png
Screenshot_2012-09-07-13-26-22.png (82.66 KiB) Viewed 17506 times
dizaen
Posts: 1
Joined: Sun Sep 09, 2012 3:06 pm

Re: Bug Reports thread- post here instead of creating a new

Post by dizaen »

Hi guys,
I've stumbled on an bug using russian layout:
some letter + 'л' + 'э'
It is impossible to type 'э' after 'л'. I got 'ж' instead of. Russian 3-lined layout.
coltswalker
Posts: 2
Joined: Sun Jul 08, 2012 12:23 am
Phone: Casio GzOne Commando / Android 2.3.3

Re: Bug Reports thread- post here instead of a new topic

Post by coltswalker »

Bug Description: Text Messaging Repeats Last Word

It seemed to be an issue where the last word of the previous message sent would sometimes automatically populate the text entry of the new message composition.

reproduce the issue.

# When ready to type a message, go into landscape orientation.
# Type a word or more.
# Press the back button or "Done' to leave the keyboard. (At this point it doesn't matter if you send or not).
# Return to portrait orientation.

source: droidforums.net: [http://www.droidforums.com.ar/forum/dro ... -sent.html Text Messaging sometimes auto-repeats last word sent]

[...] it'll show the last word that i had just sent them in the texting area where you compose the message. [...] running smart keyboard

source: androidcentral.com: [http://forums.androidcentral.com/verizo ... -word.html Text messaging copying last word]

* Impacts some, but not all 3rd party onscreen keyboard apps including
:* DEXILOG, LLC: Smart Keyboard Pro (4.6.3)
:* Steven Lin: Keyboard from Android 2.3 (1.0.15.2)
* Glitch not present when using the default system keyboard.
* Some 3rd party onscreen keyboard apps that DO NOT exhibit the glitch behavior include
:* Brightside Software: ThickButtons Keyboard (0.9.25)

other reports of the glitch:
* androidforums.com : [http://androidforums.com/nexus-s-suppor ... tated.html Keyboard inserting/repeating text when rotated?]

It seems that this is a common glitch associated with some, but not all 3rd party onscreen keyboard apps. It is up to the developers of these apps to patch this glitch.
stbi
Posts: 2
Joined: Sun Sep 30, 2012 7:25 am
Phone: LG P970

Lags cause wrong characters

Post by stbi »

Hi,

I like Smart Keyboard and bought the Pro version therefore. I don't know what's the secret of this keyboard (maybe the calibration, or the multitouch), but I'm making much less typos and can type faster with it than with other keyboards of the same type (QWERTZ).

However I think I've discovered an annoying bug. My phone is not the fastest one, and so there are often lags while typing in some apps (e.g. TapaTalk). I'm used to this - it also happens with other keyboards. Usually I can simply go on typing, and the phone will print the typed letters later. But in Smart Keyboard, when I type a key while the phone lags, the keyboard will print the alternative char instead of the normal char, e.g. a "8" instead of a "i", or a "*" instead of a "g". It seems that the keyboard interprets the normal keypress as a long press when the key was pressed shortly before the lag began.

Is there a chance to get this fixed? I Have reduced the keypress time a bit so I don't have to press too long to get alternative chars like the German umlauts ä, ö, ü, ß. A workaround might be to extend this time to 500 ms or something, but this can't be the solution as this would obstruct my typing.

Thanks,
Stefan
TheTehk17
Posts: 184
Joined: Wed Feb 09, 2011 1:11 am
Phone: Samsung Moment, Acclaim, and Galaxy S

Re: Bug Reports thread- post here instead of a new topic

Post by TheTehk17 »

^ I can reproduce the above two issues on my devices.
Skins
glowkey (multiple colors & two styles): http://bit.ly/mszole
MIUI_black (webOS skin, three different styles): http://bit.ly/kVRwdt

You can also find me on the SDX forums: http://bit.ly/mnwjU3
Vitus
Posts: 3
Joined: Wed Oct 10, 2012 3:39 pm
Phone: Samsung Galaxy S2

Re: Bug Reports thread- post here instead of a new topic

Post by Vitus »

Hi,

I have got a new phone, and the hardcoded backup path does not exist on the new phone!

The old one (Galaxy S1)had a /mnt/sdcard

But the new one (Galaxy S2) its called /mnt/sdcard/external_sd/

And therefore the backup and restore does not work.

Waht to do ?

Cheers
Vitus
Posts: 3
Joined: Wed Oct 10, 2012 3:39 pm
Phone: Samsung Galaxy S2

Re: Bug Reports thread- post here instead of a new topic

Post by Vitus »

Please ignore my prev. post, it works fine now.

I must have done something wrong...

Mikkel
Marabu_Too
Posts: 1
Joined: Sun Oct 14, 2012 10:09 am
Phone: Samsung Galaxy Ace. 2.3.3

Re: Bug Reports thread- post here instead of a new topic

Post by Marabu_Too »

Hi,
there's a rather annoying (for me) bug in the way the language button works: I have configured the two languages English (UK) and German.
Every time I change to English and then back to German, the setting has changed to "German with Umlauts", making the keyboard much too cluttered for my fingers.
Please make my selection stick!

Edit: I just remembered that you can select more than two languages - at least now I can access the right keyboard quickly
gtavo
Posts: 2
Joined: Tue Oct 23, 2012 8:58 pm
Phone: Sony Ericsson Mini Pro SK17i

Re: Bug Reports thread- post here instead of a new topic

Post by gtavo »

Hi, I have a problem with my SK17i (Sony Ericsson Mini Pro), with the hardware keyboard, a lot of the hardware keys doesn´t match with the smart keyboard database, so it´s impossible to write anything...

With the xperia keyboard everithing is fine...

Tell me if you need anything, I bought the pro version (gtavo26)
Post Reply